Publicat de: lumealuialin | iunie 21, 2010

„OARE CE [DUMNEZEU] NE LIPSEŞTE PE PAMÂNT?”

 Jer 29:11″Căci Eu ştiu gîndurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gînduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. „

 

          O întrebare încuietoare daca ne gândim din perspectiva omului, care îşi cam doreste totul pe pământ… Multi vor zice ne lipsesc multe, nici nu are rost să le enumerăm!!! şi vor începe să înşiruie o sumedenie de nevoi fie materiale (casă, maşină , bani ), fie sentimentale (amici , prieteni , familie), fie de relaţie (căsătorie, soţ, soţie) sau chiar fiziologice (sex). La fiecare, lipsa unui lucru dorit, de către inimă, provoacă un gol şi o frustrare(neîmplinire) pe care la un moment dat chiar nimeni nu-o poate înlocuii decât împlinirea respectivei dorinţe indiferent de sacrificiul pe care îl facem. Sentimentul de lipsă, este de fapt absenţa unui lucru dorit cu pasiune, indifernt ce este acel lucru.

            Toţi la un momendat în viaţa ne-am dorit un lucru cu ardoare, chiar dacă pentru acel lucru trebuie să trecem ca şi în poveştile cu făt frumos, de un balaur fioros sau de-o vrăjitoare malefică, ţinta este ca dorinţa accea să fie împlinită şi lipsa să se transforme în plinătate. Ce se constată însă că indiferent care ţi-e dorinţa fie ea pozitivă fie ea negativă (păcătoasă), odată împlinită nu acoperă golul ci dimpotrivă, se constată că la cei mai mulţi oameni măreşte golul.

             Aş vrea să citez pe Philip Yancey care spune aşa: „Dorinţele mele fireşti, îmi dau seama acum, mai curând trimit spre supranatural decât să-l îndepărteze. Într-o lume care şi-a trădat raţiunea primară, Dumnezeu îşi doreşte să ni le asumăm ca daruri, iar nu ca posesiuni, ca semne de iubire , iar nu ca pe acte de iubire în sine.”

          Deci să înţeleg că dorinţele mele în formă brută vin de la Dumnezeu ? păi şi de ce se transformă când ies din mine în ceva egoist, uneori într-o manieră păcătoasă? De ce ele nu umplu golul creat de propria dorinţă pusă de Dumnezeu ?

                Răspunsul este unul simplu şi anume pervertirea!!!!

            Dacă stai să realizezi de ce îţi doresţi un BMW X5 nu este pentru ca să mă duci pe mine la biserică că nu mai pot să umblu sau pe bunica care abia se ridică din scaun ci pentru ca tu să te simţi bine şi să fi tu împlinit (acea dorinţă de posesiune care ignoră darul). Nu doresc sa intr-un în alte subiecte pentru că sunt unele unde chiar şi persoanele sunt tranformate în adevarate posesiuni, ca şi obiecte de care depinde în totalitate starea noastră emoţională şi raportarea la cer. Posesiunea ne-o însuşim (al meu şi numai al meu, eu sunt in centru şi obiectul posedat) pe când darul trebuie să-l dăruim!!!! Acest lucru este valabil pentru tot ceea ce primim, chiar şi în cadrul familial, chiar şi în cadrul unui grup, indifent ce primim, trebuie dăruit la rândul său. Când vorbim de alte lucruri, precum nevoii fiziologice, acestea fiind dorinţe perfect naturale, create de Dumnezeu pentru a ne folosi în perindarea noastră, Dumnezeu însuşi creeind un cadru perfect care să ducă la împlinire, orice ieşire din acest cadru duce la mărirea golului. De exemplu pentru procesul de reproducere, cadrul este unul special căsătoria!!! Orice iesire din acest cadru reprezinta o deviere de la „firescul” instaurat chiar de Dumnezeu şi dacă asta îţi este dorinţa şi ţi-o implinesti într-un alt cadru, golul se accentuează, si lipsa este tot mai acută pentru că scopul lor este unul superior celui atribuit de tine sau de mine, iar plăcerea nu este corect primită. Uneori prin ele vrem să arătăm că sunt acte de iubire in sine (prin ele incercam sa cucerim ceva ce sa fie al nostru,(posesie,) fac asta pt tine pt ca … x motive) dar de fapt acestea sunt doar semne ale iubiri care trebuie manifestate (arătate ) în cadru stabilit de Dumnezeu. Orice ieşire din cadru te face un „hoţ” în varinta lui Dumnezeu şi deci Dumnezeu nu poate să te binecuvinteze şi lipsa se adânceşte în ciuda dorinţei tale dusă la îndeplinire.

           Apostolul Iacov scria în epistola sa la cap 4: 1-4 ” De unde vin luptele şi certurile între voi? Nu vin oare din poftele voastre, cari se luptă în mădularele voastre? Voi poftiţi, şi nu aveţi; ucideţi, pizmuiţi, şi nu izbutiţi să căpătaţi; vă certaţi, şi vă luptaţi; şi nu aveţi, pentrucă nu cereţi. Sau cereţi şi nu căpătaţi, pentrucă cereţi rău, cu gînd să risipiţi în plăcerile voastre. Suflete prea curvare! Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu. „

              Bun si atunci totusi ce ne lipsete pe pamant? Trebuie să îmi inăbuş dorinţele? trebuie să le anihilez? Nicidecum ele sunt perfect normale ceea ce trebuie să facem noi este sa le aducem la „Izvorul lor” singur în stare să le pună în rânduială cu nevoile noastre reale. Concluzia orice dorinţa trebuie adusă la Dumnezeu pentru slefuire, cristalizare, purificare şi curăţire de tot ceea ce Dumnezeu nu are nevoie din aceea dorinta, la o lepădare de dorinţa de posesiune şi la o smerire faţă de cel ce poate da un scop divin dorintelor noastre şi poate umple lipsa din viaţa noastră!!!

         OARE CE [DUMNEZEU] NE LIPSESTE PE PAMANT?

            Coloseni cap 1: 16-17 „Pentrucă prin El au fost făcute toate lucrurile cari sînt în ceruri şi pe pămînt, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpîniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El. El este mai înainte de toate lucrurile, şi toate se ţin prin El. „

                   Raspuns: DUMNEZEU ghici raspunsul? 

 

 Motto: Dacă vrei totul pe pămînt atunci caută-l pe Dumnezeu, şi vei obţine totul!!!

 

Reclame

Responses

  1. Asa e, vom fi intr-o continua cautare plina de nemultumire atata timp cat cautam sa avem ceea ce vrem si nu ceea ce avem cu adevarat nevoie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: